



Pharmaceuticals and the Water Framework Directive

8 May 2014, Falmouth Hotel, Castle Beach, Falmouth TR11 4NS

Agenda

10.30am Registration with tea/coffee

11.00am Welcome - Sarah Watts, European Centre

11.10am Introduction to

- Pharmaceuticals in the Environment How do they get there?
- Water Framework Directive Upcoming changes
- · Currently listed drugs
- Michael Depledge, Clare Redshaw or Wiebke Schmidt, European Centre, 15 mins

11.25am Government perspective – Caroline Whalley, Defra, 20mins

11.45am Big Industry perspectives

- Atkins on behalf of UKWIR (UK Water Industry Research) Mike Gardner, 15 mins
- AstraZeneca Richard Murray-Smith, Lead on Pharmaceutical Environmental Risk Assessment, 15 mins

12.15pm Lunch 45 mins

1.00pm Company presentations, 30 mins

1.30pm Group discussion (groups of 4-5), 40 mins

2.10pm Feedback session, 20 mins

2.30pm Funding opportunities: Potential industry / academic research funding – TBC 10 – 15

mins

2.45pm Closing – Sarah Watts, European Centre

2.50pm Tea/Coffee and Networking







